Philly cheesesteak sandwich

Ik maakte een vegan versie op de bekende Amerikaanse fastfood sandwich die ontstaan is in philadelphia , vandaar de benaming ´philly ´ op de non vegan manier belegd met steak en kaas .
Deze fastfood snack vraagt dan ook weinig van je tijd, perfect voor wanneer je niet veel zin hebt om te koken .
Als je gaat voor een sandwich gemaakt van spelt of meergranen is hij toch nog iets of wat ´gezonder ´
Omdat deze sandwich sappig hoort te zijn ging ik in de plaats van runderreepjes voor vegan shoarma .
De vegan shoarma kan ook vervangen worden door seitan steak .
De tip die ik hier nog mee geef is om het rund niet te vervangen door een vegan steak , deze zou het broodje eerder uitdrogen.
Kaas vervangen is voor vegans niet zo moeilijk meer . Je vind in allerlei soorten wel kaasvervangers gemaakt van kokosolie .
Ga hier voor een neutrale soort vegan smeltkaas.
Omdat dit gerecht ´fastfood´ is word het dus zoals de naam het zegt een makkie en staat je eten in no- time op tafel .
Ingrediënten
- 4 zachte meergranen of speltbollen
- 1 pak vegan shoarma (merk vivera)
- 2 oranje paprika´s
- 8 plakjes vegan kaas
Werkwijze
Snij de paprika in dunne reepjes.
Verhit een lepel olie in de pan
Stoof daarin de reepjes paprika
Haal de paprikareepjes uit de pan .
Verhit opnieuw een lepel olie en bak in diezelfde pan nu het vegan shoarma.
Snijd de bollen in twee en leg het onderste deel op een met bakpapier beklede bakplaat .
Beleg de onderkant met het vegan shoarma , paprikareepjes en twee plakjes kaas (in die volgorde , per broodje)
Werk af met de bovenzijde van de bollen .
Schuif de oven in en grill gedurende 5 minuten op 170 graden de sandwiches .
& Eet smakelijk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb