Vegan chocolade bananenbrood

Bananenbrood is een gezond gebak dat wellicht bij iedereen gekend is en waar meer dan honderd variaties op bestaan .
De basis van dit toetje bestaat zoals de naam het zelf al zegt uit bananen .
Door af te wisselen in meelsoorten en kruiden is de uitkomst steeds weer anders .
In dit chocolade broodje koos ik voor chufa meel of tijgernoten meel , een meelsoort waar ik na veel gelezen en goede feedback eindelijk mee aan de slag ben gegaan.
Chufa meel is vrij van gluten , rijk aan vezels en dankzij de zoete smaak nog beter geschikt om te verwerken in gebak , koekjes en cakes .
Iedereen heeft zo zijn voorkeur wat de textuur van cake of bananenbrood betreft . Persoonlijke heb ik het graag smeuïg en luchtig . Om de smeuïgheid in plantaardige baksels te bekomen voeg je ( in de plaats van eieren of boter dan ) olie en melk toe .
Welke olie of melk je hier voor gebruikt is mij om het even . Omdat ik het graag gezond hou nam ik een olie die voornamelijk uit onverzadigde vetzuren bestaat en rijk is aan omega 3 en 6 .
Voornamelijk de bananen maken dit veel geconsumeerde toetje een gezonde bron aan koolhydraten .
Omdat koolhydraten extra energie geven is het ideaal dit te consumeren als ontbijt of als snack na een pittige work out .
⋒ ⋒ ⋒
Natte ingrediënten:
4 rijpe bananen
60 ml soja olie of andere olie
95 ml plantaardige melk : havermelk vanille
Droge ingrediënten
40 gram cacao
20 gram tapiocameel
80 gram chufameel
50 gram erythritol
50 gram kokossuiker
100 gram volkoren meel
1 lepel soda
1 lepel wijnsteenbakpoeder
Optioneel:
handje hazelnoten
chocolade chips
Werkwijze
Prak de bananen ,
Meng alle natte ingrediënten erbij .
Meng alle droge ingrediënten
Voeg de chocolade chips er op het laatste door .
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Giet daarin het bananen beslag .
Top met gebroken hazelnoten .
Bak 40 minuten op 180 graden .
Maak jouw eigen website met JouwWeb