Appel kaneel donuts

Hier ben ik dan met een nieuwe lading aan donuts , deze zijn iets anders getint dan het recept van de donuts die ik eerder maakte .
Ik zelf kan niet oordelen of deze nu lekkerder smaakte dan mijn chocolade chips donuts , wel vind ik ze met de vulling van appel en kaneel beter passen bij het herfst seizoen .
Op de zeezout karamel spread na zijn deze donuts (net zoals de vorige ) gemaakt met alleen maar plantaardige ingrediënten.
Mocht je toch een vegan donut recept willen bereiden , vervang de spread dan door pindakaas met kaneel of speculoospasta.
Na mijn eerste ervaringen met het gebruik van sojameel was ik meteen verkocht , eerder is mij dan ook de vraag gesteld of het gebruik van sojameel een must is . En nee dat is het niet , je kunt dit meel perfect vervangen door een andere meelsoort . Wel zegt mijn gevoel dat sojameel bijdraagt aan de textuur van een volwaardige donut .
Ik bestelde het meel bij pit & pit voor 3,89 euro / 600 gram en zal het zeker wat vaker gebruiken . Het meel is ook te koop bij andere natuurwinkels .
Ben je niet in het bezit van een donut bakblik ?
Ga dan voor muffins !
Vergeet dan niet van de muffins 3 minuten langer te bakken dan de baktijd in dit donut recept .
⋒ ⋒ ⋒
Ingrediënten:
100 gram speltmeel
60 gram sojameel
160 gram vanille yoghurt alpro soya
50 gram appelboter of appelmoes
50 gram sukrin gold
1 lepel baking soda
20 gram tapiocameel
1 appel
1 handje rozijnen
1 theelepel kaneel
oliespray (merk spam of body en fit)
donut bakblik
zeezout karamel spread (jumbo , la place)
2 lepels sojayoghurt vanille alpro soja
Bereidingswijze:
- Meng het speltmeel met het sojameel, de sukrin gold en het kaneelpoeder.
- Voeg daarbij de vanille yoghurt , appelboter , baking soda en het tapiocameel .
- Versnijd een appel en meng bij onder het beslag samen met een handje rozijnen .
- Spray het donut bakblik in met een olie spray .
- Vul het blik met het beslag en strijk mooi glad .
- Schuif de donuts in de oven en bak voor 12 minuten op 180 graden .
- Haal ze na het bakken meteen uit het blik door het blik om te draaien op een bakplaat en laat afkoelen .
- Smelt de karamel zeezout spread op een lage wattage in de microgolf oven (2 minuten op 160w)
- Meng onder de gesmolten spread 2 lepels sojayoghurt en smeer op de donuts .
- Werk af met speculaas kruimels .
De donuts zijn tot 4 dagen houdbaar in de koelkast en bevatten 160 kcal per stuk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb