Mexicaanse pompoen pasta

De lekkerste pastasaus die maak ik in de meeste gevallen zo gezond mogelijk , op basis van groente .
Dit keer ging ik voor een sausje gemaakt met pompoen en cheddar kaas , in combinatie met bonen het een smeuïge Mexicaanse pastaschotel .
In mijn vorige blogpost vertelde ik jullie al wat meer over de voordelen van tapiocameel .
Voor mij is dit meel na veel experimenteren dan ook een essentieel ingrediënt geworden in tal van mijn bereidingen .
Ik voeg het toe in sauzen , maak er pudding van en gebruik het bij nog zoveel meer.
Een roux maken met bloem en boter is sinds toen volledig overbodig geworden , het dikken van mijn sauzen is nu niet alleen veel makkelijker maar ook gezonder .
Je vind tapioca zetmeel in de meeste natuur-voedingswinkels of je kan het bestellen via internet . Zo vond ik dat van mij via de notenshop .
Mocht je dit sausje het liefst vetvrij bereiden dan kan je de rijstmelk vervangen door water en een blokje bouillion .
Toch krijgt rijstmelk bij mij echter de voorkeur, het geeft het sausje een zachte en romige smaak .
Heb je net zoals ik dat altijd doe , teveel saus gemaakt ? Verwerk het sausje dan in een andere lekkere pastaschotel , smeer het op taco´s of top op een nachoschotel ..
Ingrediënten:
- 1kleine oranje pompoen
- 400 ml rijstmelk
- pakje vegan cheddar kaas
- 30 gram tapiocapoeder
- 300 gram kidney bonen
- klein blikje zwarte bonen
- 2 vegan kip snitzels van vivera of albertheijn
- 200 gram kikkererwten fusli
Werkwijze:
1. Schil en snijd de pompoen in blokjes .
2. Vul een kookpot met de rijstmelk en de blokjes pompoen.
3. Breng de melk aan de kook en laat de pompoen garen in de rijstmelk .
4. Als de blokjes gaar zijn, mix met een staafmixer tot een geheel.
5. Voeg het tapiocazetmeel al kloppend toe om klonteren te vermijden!
6. Zet de kookpot van het vuur en laat de chedar smelten in de saus.
7. Kook de kikkererwten fusli , zoals vermeld op de verpakking en giet af .
kleine tip , & iets wat ik steeds doe bij het bereiden van pasta: bewaar 1 lepel van het kookvocht om het uitdrogen van je pasta te voorkomen , ook die mag mee in de saus .
8. Open een blik kidneybonen en zwarte bonen , spoel af en laat uitlekken .
9. Verhit een lepel olie in de pan , snijd de vegan snitzel in blokjes en laat garen , voeg als laatste de kidneybonen en zwarte bonen toe en bak kort even mee .
10 . Meng de saus onder de pasta , vervolgens de snitzel en de bonen .
Maak jouw eigen website met JouwWeb