Jackfruit bagels

Dit bagel recept is ook mijn eerste ervaring met jackfruit .
Ik die die maar al te graag al die vleesvervangers wil uit testen had voordien nooit eerder iets met dit vruchtje gedaan .


Jackfruit is zoals de naam het al zegt,  een vrucht. Die voornamelijk bestaat uit vezels en geen vet nog suiker bevat .

Wanneer dit vruchtje ongeschild is heeft het wat weg van een lychee , maar dan wel 100x groter.

Al zal je een verse jackvrucht bij ons niet snel vinden tenzij bij een Aziatische supermarkt of dus in Azië zelf. 

In de meeste supermarkten is jackfruit terug te vinden in blik. Toen ik het voor het eerst opende vond ik dat de textuur wat weg had van een artisjok . Alvorens je dit vruchtje gaat bereiden moet je het uitlekken en afspoelen. 

Zonder marinade heeft jackfruit echter weinig smaak . In dit gerecht maakte ik die met barbecue saus , kikkererwten en verse kruiden. Na enkele uren te laten trekken in de koelkast was dit vruchtje heerlijk . 

Naast dit receptje met bagels past jackfruit ook op taco´s en pita´s of door stoofpotjes en curry´s. 

⋒  ⋒  ⋒

Wat heb je nodig ?

  • Bagels 
  • Kiemen mix 
  • Vegan mayo beter bekend als vegenaise 
  • Marinade
    1 blik kikkererwten,  uitgelekt en gepeld!
    1 blik jackfruit,  uitgelekt en gesneden
    1 el olie
    2 tenen knoflook
    3 el peterselie
    5 lepels barbecue saus
    1 fijngesneden lente ui 

Bereidingswijze 

  1. Meng het uitgelekte en versneden jackfruit , samen met de uitgelekte en gepelde kikkererwten .
    Kikkererwten hebben een klein vliesje , verwijder dit bij elke erwt,  op die manier worden ze dubbel zo krokant als je ze roostert. 
  2. Schep er de barbecue saus , olie gedroogde peterselie , fijngesneden knoflook en ui onder door , meng goed . Zet minstens 4u weg in de koelkast. 
  3. Leg het mengsel op een rooster of bakplaat en bak gedurende 45 minuten op 175 graden. 
  4. Beleg op de bagels met vegenaise en kiemen .