Krokante vegan bloemkool

Een paar maanden geleden maakte ik een gerecht van gepaneerde bloemkool . 

Ik beloofde jullie toen dat er ook nog een vegan recept op zou volgen .

In dit recept liet ik de kippen eieren weg en koos ik voor de volwaardige plantaardige vervanger , eentje die ik vond dankzij het bakboek ´modern vegan baking ´

Het ´follow your heart - vegan egg ' zit verpakt zoals een eierdoosje met daar binnen in een poeder .

Het poeder dient opgelost te worden met koud water en kan daarna gebruikt worden om 1 , 2 of 3 eieren te vervangen ,  afhankelijk van de hoeveelheid water die je toevoegd vormt zich dan een ei mengsel.  

Er zijn verschillende egg replacers op de markt maar geen enkele is zo goed als deze en heeft een erenplaatsje in mijn voorraadkast meer dan verdiend . 

Het is ongeloofelijk waar deze vervanger allemaal wel niet goed voor is . Deze ei vervanger maakt het mogelijk om elk recept waarbij een ei nodig is om te buigen naar een vegan recept en het ook te doen slagen . Denk aan een omelet,  quiches , cakes , wentelteefjes, pannenkoeken ,  frittata´s of deze gepaneerde bloemkool en zoveel meer . 

Het vegan egg is te koop op veggie4u.nl , kost 9 euro per doosje en blijft gemiddeld 3 maanden lang houdbaar .

Ook is het vegan egg een stuk gezonder dan kippen ei , het bevat geen vetten en amper calorieën . De voedingswaarden kunnen jullie onderaan deze blogpost terug vinden . 

Deze crispy bloemkool past als hapje naast de borrel maar kan ook  gebruikt worden als toevoeging bij salades of tussen wraps. 

Ik at het bij een salade die bestond uit rijst , chilisaus en groenten kiemen . 

Ingrediënten 

1 hele bloemkool
3 vegan eggs of  30 gram poeder

345 ml water op koelkast temperatuur. 
300 gram panko
100 gram volkoren paneermeel
Gedroogde kruiden naar keuze , ik nam een knoflook kruidenmix van albertheijn.

Werkwijze 

kuis de bloemkool en verdeel in kleine roosjes .
Bereid het vegan egg door 30 gram poeder te mengen  met 345 ml water (koelkast temperatuur!)
Meng de panko samen met het paneermeel en de kruiden in een bord.
Dip de roosjes eerst in het vegan ei mengsel. 
Rol vervolgens door het panko paneermengsel .
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat .
Ga verder tot de hele bloemkool opgewerkt is .
Bak gedurende 18 minuten in een oven van  200 graden . Serveer met een lekkere dipsaus .