Vegan rijsttaart

In mijn blog snelle rijstpap liet ik jullie eerder kennis maken met de rijstvlokken van Bosto . En ook in dit recept zullen de vlokken er voor zorgen dat je taart goed stevig blijft. En ook net zoals dat bij de rijstpap het geval was , zal het ook hier even snel en eenvoudig zijn . In enkele minuten is ook jou rijsttaart klaar !
Ik ging bij dit recept voor een blik kokosmelk (light) , dit is geen must . Je kan deze perfect vervangen door koemelk , wel zou ik dan kiezen voor halfvol tot volle melk want zoals ik het ook bij de rijstpap al zei is het de melk die de rijstvlokken smaak geeft
⋒ ⋒ ⋒
WAT HEB JE NODIG :
- 1 blik kokosmelk (light)
- 180 gram rijstvlokken van Bosto
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
- 2 lepels sukrin
- 1/2 pak koekjes bij voorkeur vegan
- 3 grote lepels gepofte quinoa
- 2 lepels plantaardige boter
HOE GA JE TE WERK :
- blend de koekjes met de boter en de keukenrobot
- voeg na het blenden de gepofte quinoa toe
- bekleed een springvorm met bakpapier
- gooi het koekjesmengsel in de springvorm en duw aan
- kook de kokosmelk met plantaardige melk en rijstvlokken op het vuur tot het indikt
- voeg sukrin toe
- giet het mengsel vervolgens op de koekjes bodem
- laat minstens 2 uur afkoelen in de frigo .
Maak jouw eigen website met JouwWeb