Vegan rijsttaart

In mijn blog snelle rijstpap liet ik jullie eerder kennis maken met de rijstvlokken van Bosto . En ook in dit recept zullen de vlokken er voor zorgen dat je taart goed stevig blijft.  En ook net zoals dat bij de rijstpap het geval was , zal het ook hier even snel en eenvoudig zijn . In enkele minuten is ook jou rijsttaart klaar !

Ik ging bij dit recept voor een blik kokosmelk (light) , dit is geen must . Je kan deze perfect vervangen door koemelk , wel zou ik dan kiezen voor halfvol tot volle melk want zoals ik het ook bij de rijstpap al zei is het de melk die de rijstvlokken smaak geeft 

 

⋒  ⋒  ⋒

WAT HEB JE NODIG : 

  • 1 blik kokosmelk (light)
  • 180 gram rijstvlokken van Bosto
  • 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
  • 2 lepels sukrin
  • 1/2 pak koekjes bij voorkeur vegan
  • 3 grote lepels gepofte quinoa
  • 2 lepels plantaardige boter

 

HOE GA JE TE WERK : 

  1. blend de koekjes met de boter en de keukenrobot
  2. voeg na het blenden de gepofte quinoa toe
  3. bekleed een springvorm met bakpapier 
  4. gooi het koekjesmengsel in de springvorm en duw aan
  5. kook de kokosmelk met plantaardige melk en rijstvlokken op het vuur tot het indikt
  6. voeg sukrin toe 
  7. giet het mengsel vervolgens op de koekjes bodem
  8. laat minstens 2 uur afkoelen in de frigo .