Snelle rijstpap (vegan)

Hoe gek dit dan ook mag klinken ..

ik ben niet zo´n fan van rijst , zelden maak ik gerechten klaar in combinatie met rijst . Nu stel je jezelf zeker de vraag waarom ik dan wel rijstpap maak ? 

Nu ja ik ben verlekkerd op papjes (havermoutpap , brintapap , alle soorten pap) .. 

Ook is er een onderscheid in de soort rijst die gebruikt word bij hartige gerechten .

De meest gebruikte rijst soort in een klasieke rijstpap is dessertrijst. Toch vond ik dankzij Bosto een snellere variant genaamd rijstvlokken. 

In tegenstelling tot dessertrijst heeft deze maar 6 minuten kooktijd nodig in de plaats van 40 minuten en het constant roeren om verbranding te voorkomen is bij deze soort niet nodig. 

De productnaam onthult ook de textuur , vlokkerig .

De rijstpap neemt dankzij de vlokkerige textuur meer de smaak op van de melksoort die je gebruikt om de rijstpap mee te maken , de smaak is dus afhankelijk van de melksoort die je neemt . 

Naast een simpele lekkere rijstpap , maakte ik er ook al rijsttaart van . 

Of dit product een plekje verdiend in de voorraadkast moeten jullie zelf ondervinden na het maken van dit recept . 

⋒  ⋒  ⋒

 

WAT HEB JE NODIG : 

  • 80 gram Bosto rijstvlokken
  • 250 ml plantaardige melk (amandelmelk , havermelk, kokosmelk , rijstmelk , cashewmelk, havermelk)
  • vanille extract 
  • koffielepel sukrin 

HOE GA JE TE WERK : 

  1. Zet de melk op het vuur en laat koken 
  2. Voeg rijstvlokken toe 
  3. Voeg na 3 minuten de sukrin en enkele druppels vanille extract toe 
  4. Wachten tot alles indikt
  5. Eet warm , of laat afkoelen . 
  6. Heerlijk met fruit , een extra lepel kwark of yoghurt en knapperige granola , koekjes of notenpasta. 

Op deze foto gecombineerd met warme kersen en YA : chocolade kokosyoghurt.