Snelle rijstpap (vegan)

Hoe gek dit dan ook mag klinken ..
ik ben niet zo´n fan van rijst , zelden maak ik gerechten klaar in combinatie met rijst . Nu stel je jezelf zeker de vraag waarom ik dan wel rijstpap maak ?
Nu ja ik ben verlekkerd op papjes (havermoutpap , brintapap , alle soorten pap) ..
Ook is er een onderscheid in de soort rijst die gebruikt word bij hartige gerechten .
De meest gebruikte rijst soort in een klasieke rijstpap is dessertrijst. Toch vond ik dankzij Bosto een snellere variant genaamd rijstvlokken.
In tegenstelling tot dessertrijst heeft deze maar 6 minuten kooktijd nodig in de plaats van 40 minuten en het constant roeren om verbranding te voorkomen is bij deze soort niet nodig.
De productnaam onthult ook de textuur , vlokkerig .
De rijstpap neemt dankzij de vlokkerige textuur meer de smaak op van de melksoort die je gebruikt om de rijstpap mee te maken , de smaak is dus afhankelijk van de melksoort die je neemt .
Naast een simpele lekkere rijstpap , maakte ik er ook al rijsttaart van .
Of dit product een plekje verdiend in de voorraadkast moeten jullie zelf ondervinden na het maken van dit recept .
⋒ ⋒ ⋒
WAT HEB JE NODIG :
- 80 gram Bosto rijstvlokken
- 250 ml plantaardige melk (amandelmelk , havermelk, kokosmelk , rijstmelk , cashewmelk, havermelk)
- vanille extract
- koffielepel sukrin
HOE GA JE TE WERK :
- Zet de melk op het vuur en laat koken
- Voeg rijstvlokken toe
- Voeg na 3 minuten de sukrin en enkele druppels vanille extract toe
- Wachten tot alles indikt
- Eet warm , of laat afkoelen .
- Heerlijk met fruit , een extra lepel kwark of yoghurt en knapperige granola , koekjes of notenpasta.
Op deze foto gecombineerd met warme kersen en YA : chocolade kokosyoghurt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb