Witte chocolade pepernoten kaastaart

Zo zijn we in de laatste weken van het jaar beland en is het al weer bijna kerst .

Van de laatste restjes pepernoten maakte ik nog snel gebruik om een laatste vegan cheesecake mee te bakken .
Deze kaastaart is geïnspireerd op een recept waar Charlie mij via Facebook in vermeld had . Door er andere ingrediënten aan toe te voegen maakte ik er zo een suikervrije , eiwitrijke en (op de pepernoten na ) plantaardige kaastaart van .

Het mag dan wel een gezondere kaastaart zijn,  gegarandeerd dat iedereen vecht voor het laatste stukje tijdens Kerst .
Ik vind kaastaarten dan ook het ideale dessert voor op die feestdagen (en misschien niet enkel dan , want ze zijn mijn lievelingstoetje) . Je kan het prima vooraf bereiden , wat je een hoop werk op de dag zelf bespaard +++ de dag erna is de taart nog is dubbel zo lekker ook .
Zal jij hem maken als dessert voor je gasten ? 

Ingrediënten :
Voor de bodem :
- 200 gram granola (ik gebruikte de balans granola van quaker)
- 35 gram teffmeel
- 40 gram soja boter (knijpfles)
-1 el sukrin gold siroop

Voor de vulling:
1 blik kokosmelk
150 gram sojayoghurt vanille
20 ml sojamelk & 40 gram maïszetmeel
35 gram bulkpowders witte chocolade eiwitpoeder (vegan)
40 gram green sweet stevia karamel

Voor de topping :
2 handjes pepernoten
40 gram vegan witte chocolade
20 gram vol vezel granola (de halm)

Werkwijze :
- Mix alle ingrediënten voor de bodem samen in de keukenmachine. 
- Bekleed een springvorm met bakpapier .
- Stort daarop het mengsel voor de bodem en duw aan .

- Meng de sojamelk en het maïszetmeel met een vork in een klein kommetje .
- Mix de kokosmelk met de soja yoghurt en green sweet stevia karamel en eiwitpoeder , voeg dan de sojamelk met het maïszetmeel toe .
- Giet het beslag bovenop het bodem mengsel. 
- Top met de pepernoten .
- Bak de taart gedurende 45 minuten op 160 graden celcius .
- Laat de taart afkoelen .

 - Smelt de witte chocolade op een lage wattage in de microgolf .- Verdeel slordig over de taart en top met enkele lepels granola - Plaats de taart nu nog voor minstens 2 uur in de koelkast. 


</span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;></span;>