Pompoenpuree op zijn Mexicaans

Dit gerecht ziet er misschien moeilijker uit dan dat het ook daadwerkelijk zo is.
Want eigenlijk is dit gewoon een bordje pompoenpuree met vegan chorizo gehakt en kidneybonen.
En uiteraard samengesteld met alleen maar voeding van plantaardige oorsprong .
Voor de niet vegan variant raad ik aan om te gaan voor kippengehakt of chorizo worst . Houdt er wel rekening mee dat wanneer je gaat voor de chorizo worst het aantal vetten in dit gerecht hoger zal zijn .
Sinds ik die switch gemaakt heb , eet ik nu ook weer meer aardappelen .
Dat een aardappel een dikmaker zou zijn is een grote misvatting. Ze bevatten opvallend minder calorieën dan een portie rijst of pasta en bevatten veel meer vezels en voedingsstoffen.
De reputatie van dikmaker is enkel te wijten aan de manier van hoe ze klaargemaakt worden.
Logisch dat frietjes gebakken in hopen vet en puree met een grote hoeveelheid boter daarbij verre van gezond zijn .
Mijn puree is bereid met maar 3 simpele en gezonde ingrediënten .
Wat heb je nodig :
Voor de puree :
- 3 middelgrote aardappelen
- 3/4 middelgrote kambocha pompoen
- 200 milliliter suikervrije amandelmelk
- peper en zout
Toppings :
- 1 pakje chorizo gehakt (vegan)
- 1 blik kidneybonen
- lente ui
- koriander of platte peterselie
- enkele nachochips
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en pompoen in een grote pot met water , prik met een vork om te proeven of ze gaar zijn .
Giet het water af en mix samen met de amandelmelk , kruid met peper en zout .
Verhit 1 lepel olie , bak hierin de uitgelekte kidneybonen samen met het chorizo gehakt .
Meng na het bakken met wat blaadjes koriander of lente ui .
Vul twee borden met puree , chorizo mengsel en werk af met de nachochips .
Maak jouw eigen website met JouwWeb