Basis vegan pancakes

Op zondag mag mijn ontbijtje wel wat meer zijn , en wat smaakt er beter dan zelfgebakken pannenkoekjes ?
Dit bordje pannenkoeken is zonder ei of ei vervanger .
Wist je zelfs dat pannenkoeken bakken ook mogelijk is met enkel maar meel en melk ?

Al bestaan er natuurlijk wel enkele trucjes voor om ze ney wat meer smaak en luchtigheid te geven .

Een ei vervangen in een klassiek pannenkoek recept zal  lukken met banaan , appelmoes of lijnzaad .

Je kan alle soorten meel gebruiken , de keuze van je meelsoort zal zeker de ook de smaak beïnvloeden .

Daarom opteer ik vaak om twee soorten bloem te gebruiken: zoals bv. havermeel en spelt , quinoameel en rijstmeel

Wat je keuze voor de melk betreft ook daarbij is elke melksoort mogelijk : bij mij is het vaak de bus die nog openstaat , die gebruikt word . 
Iets wat ik in bijna al mijn pannenkoekjes toepas is om vegan ´botermelk´te maken . Het enige wat je daarvoor nodig hebt is appelcider azijn .
Het is wel belangrijk om deze al toe te voegen aan je plantaardige melk,  alvorens je het beslag van je pannenkoekjes gaat maken .

Voor alle zekerheid voeg ik er nog een bindmiddel bij , al zal het ook lukken zonder .
Toch ben ik graag zeker dat mijn pannenkoekjes mooi samen blijven. 

Mijn meest gebruikte bindmiddelen zijn : tapiocameel en maïsmeel . 

Luchtige pannenkoekjes zijn toch altijd beter ? Daar mag het gebruik van bakpoeder zeker niet ontbreken.  
Daar opteer ik voor wijnsteenbakpoeder , deze helpt jou om de meest luchtigste pannenkoekjes ooit te bakken , zonder ze een rare nasmaak te geven (iets wat het gebruik van gewoon bakpoeder wel kan doen , vind ik persoonlijk)

Ziezo , hopelijk helpen mijn tips jou op de juiste weg om nu zelf een lekkere stapel plantaardige pannenkoeken te bakken ! 



Dit heb is wat je nodig hebt voor 2 porties :

- 1/2 cup quinoameel

- 1/2 cup speltmeel

- 1 cup plantaardige melk

- 1 koffielepel sukrin gold

- 1 koffielepel appelcider azijn

- enkele druppeltjes vanille extract

- 1 koffielepel tapiocameel

- 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder


1. Meng alle natte ingrediënten door elkaar :
De melk met de appelcider azijn en het extract .

2. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar. 
Het meel,  tapioca en wijnsteen bakpoeder en sukrin.

3. Roer nu de ´botermelk ´ rustig onder de droge ingrediënten tot je een mooi geheel krijgt .

4. Verhit een pan of pannenkoeken bakplaat , spray deze in met een bakspray en bak ongeveer 3 minuten aan elke kant .

5. Top met alles wat je maar graag lust .