Basis vegan pancakes

Op zondag mag mijn ontbijtje wel wat meer zijn , en wat smaakt er beter dan zelfgebakken pannenkoekjes ?
Dit bordje pannenkoeken is zonder ei of ei vervanger .
Wist je zelfs dat pannenkoeken bakken ook mogelijk is met enkel maar meel en melk ?
Al bestaan er natuurlijk wel enkele trucjes voor om ze ney wat meer smaak en luchtigheid te geven .
Een ei vervangen in een klassiek pannenkoek recept zal lukken met banaan , appelmoes of lijnzaad .
Je kan alle soorten meel gebruiken , de keuze van je meelsoort zal zeker de ook de smaak beïnvloeden .
Daarom opteer ik vaak om twee soorten bloem te gebruiken: zoals bv. havermeel en spelt , quinoameel en rijstmeel
Wat je keuze voor de melk betreft ook daarbij is elke melksoort mogelijk : bij mij is het vaak de bus die nog openstaat , die gebruikt word .
Iets wat ik in bijna al mijn pannenkoekjes toepas is om vegan ´botermelk´te maken . Het enige wat je daarvoor nodig hebt is appelcider azijn .
Het is wel belangrijk om deze al toe te voegen aan je plantaardige melk, alvorens je het beslag van je pannenkoekjes gaat maken .
Voor alle zekerheid voeg ik er nog een bindmiddel bij , al zal het ook lukken zonder .
Toch ben ik graag zeker dat mijn pannenkoekjes mooi samen blijven.
Mijn meest gebruikte bindmiddelen zijn : tapiocameel en maïsmeel .
Luchtige pannenkoekjes zijn toch altijd beter ? Daar mag het gebruik van bakpoeder zeker niet ontbreken.
Daar opteer ik voor wijnsteenbakpoeder , deze helpt jou om de meest luchtigste pannenkoekjes ooit te bakken , zonder ze een rare nasmaak te geven (iets wat het gebruik van gewoon bakpoeder wel kan doen , vind ik persoonlijk)
Ziezo , hopelijk helpen mijn tips jou op de juiste weg om nu zelf een lekkere stapel plantaardige pannenkoeken te bakken !
Dit heb is wat je nodig hebt voor 2 porties :
- 1/2 cup quinoameel
- 1/2 cup speltmeel
- 1 cup plantaardige melk
- 1 koffielepel sukrin gold
- 1 koffielepel appelcider azijn
- enkele druppeltjes vanille extract
- 1 koffielepel tapiocameel
- 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder
1. Meng alle natte ingrediënten door elkaar :
De melk met de appelcider azijn en het extract .
2. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar.
Het meel, tapioca en wijnsteen bakpoeder en sukrin.
3. Roer nu de ´botermelk ´ rustig onder de droge ingrediënten tot je een mooi geheel krijgt .
4. Verhit een pan of pannenkoeken bakplaat , spray deze in met een bakspray en bak ongeveer 3 minuten aan elke kant .
5. Top met alles wat je maar graag lust .
Maak jouw eigen website met JouwWeb