NO BAKE PUMPKIN PROTËINE BARS

Thanksgiving en Sinterklaas zijn inmiddels gepasseerd maar met de kerstdagen in het vooruitzicht is een beetje bakinspiratie nooit verkeerd.  

Al hou ik persoonlijk liever van gebakken kaastaarten , bij deze bars ging ik als nog voor de niet gebakken versie .

Omdat ik de smaak van mijn proteïne pudding zo goed vond,  wou ik die ook in dit gebakje toevoegen .
Ik nam dus het identieke recept maar voegde er het plantaardig poeder , agar agar aan toe zodat de bars stevig zouden blijven. 

Als je geen gelatine wil gebruiken is agar agar dan ook de ideale vervanger in alle no bake gerechten .
Het poeder is gemaakt van algen , een paar gram toevoegen is al voldoende om elke vloeistof de juiste binding te geven . 

Voor de bodem van deze bars ging ik aan de slag met mijn overgebleven pumpkin spice granola wat nog maar is het bewijs was dat je in taartenbodems alles kwijt kan en ze zijn de beste manier zijn om restjes in te verwerken.. van koekjes tot granola , restjes bloem of dadels ..

Deze pumpkin witte chocolade bars zien er niet alleen mooi uit , ze zijn ook nog is een makkie om te bereiden , volledig vegan & een ware smaaksensatie voor iedereen die weg is van pompoen  .

⋒ ⋒ ⋒ ⋒


Ingrediënten :
Voor de vulling :
- 400 ml kokosmelk
- 20 ml amandelmelk × 15 gram agar agar
- 15 gram tapiocameel
- 1 scoop of 35 gram bulk powders vegan proteïne,  witte chocolade smaak (Bulkpowders)
- 1 koffielepel vanille extract
- 40 gram erithrytol
- 100 gram huisgemaakte pompoenboter (recept staat op het blog)
- enkele pecannoten in stukjes 

Voor de bodem:
- 6 medjool dadels geweekt in water
- 10 gram alpro bakken en braden
- 200 gram van je favoriete granola,  (huisgemaakt of uit de supermarkt)

Keukentools:
-Brownie bakblik
-Bakpapier
-Keukenmachine

Werkwijze:

Voor de bodem : 
Blend alle ingrediënten voor de bodem samen in de keukenrobot .
Duw het mengsel vervolgens aan in een met bakpapier bekleed brownie blik.

Voor de vulling : 
Zet de kokosmelk samen met erithrytol op het vuur .
Meng de amandelmelk samen met het agar agar poeder en tapiocameel .
Wacht tot de kokosmelk begint te koken , en voeg vervolgens met een klopper de amandelmelk (samen met bindmiddelen ) toe . Zet het kookvuur af en voeg dan pas het proteïne poeder toe .
Klop nog eens goed door .
Giet het mengsel uit over de vooraf gemaakte bodem .
Schep nu de pompoenboter op het ´puddingmengsel´ , het is heel normaal dat deze naar de bodem zakt .


Zet de taart in de koelkast en laat minimum 3uur opstijven .
Werk af met stukjes pecannoot .
Snij vervolgens in 12 gelijke stukken .

De bars blijven gemiddeld 4 dagen houdbaar in de koelkast .