Baked blueberry cheesecake 

Deze kaastaart is al weer een vegan experimentje , volledig zelf gecreëerd met enkele restjes die nodig de frigo uit moesten . Maar ik wel dit plaatje mee op tafel toverde.

Door al dat experimenteren in mijn bakrecepten heb ik al veel dingen bijgeleerd , die geef ik dan  ook maar al te graag door aan jullie. 

Zo kwam ik te weten dat Maiszetmeel , arrowroot & tapioca zetmeel de perfecte bindmiddelen zijn voor een in de oven gebakken kaastaart .

Het zijn zulke wondermiddeltjes die er voor gaan zorgen dat je gebak wel degelijk opstijft , ook zonder het gebruik van eieren of andere dierlijke producten. 

Alle drie zijn ze smaakloos, zodat je taart even lekker zal smaken. 

Omdat het bij het bakken van vegan cheesecakes noodzakelijk is plantaardige producten die rijk zijn aan vetten zoals tofu , kokosroom of cashewnoten te gebruiken , helpt het gebruik van die bindmiddelen ook om niet nog meer calorieën of vetten toe te voegen, daar gaan deze bindmiddelen ook helpen daar ze stuk per stuk vet en calorie arm zijn.

⋒  ⋒  ⋒

 

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

Maak de bodem met : 
- 1 pak kokos koeken (vegan) 
- 50 gram teffmeel 
- 75 boter plantaardige boter 

Blend dit alles in een foodprocessor.

Duw het mengsel aan in de springvorm. 

Was de foodprocessor uit en blend volgende ingrediënten:  - 400 gram uitgelekte zijden tofu  - 200 gram cashew creamcheese  - 200 gram kokos creamcheese -  100 gram erythritol - 2 eetlepels vanille extract

Meng in een ander kommetje: 
- 35 gram maïszetmeel (Maïszena) met 2 lepels plantaardige melk .

Voeg toe aan het ´kaas´mengsel , en laat de foodprocessor nog eens goed draaien.  

Giet het mengsel op de koekbodem. 

Haal 150 gram blauwe bessen uit de diepvries en gooi bij op het beslag . 

Bak 40 minuten op 170 graden celcius in de oven .

Laat de taart gemiddeld 4u afkoelen, eigenlijk is een nachtje zelfs beter .

En geniet van elke hap !

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb