Bananenbrood met bosbessen x pindafrosting

In dit recept wil ik jullie tonen waarom het hebben van een diepvriezer gevuld met fruit,  zeker als foodie zijnde een absolute must is. 

In de zomermaanden vind je de heerlijkste bosvruchten,  ze zijn dan niet enkel goedkoper,  ook hun smaak is op zijn best .

Het liefst stop ik in deze maanden heel mijn diepvriezer vol met frambozen , bramen , kersen , blauwe bessen en bosbessen .

In het zomerseizoen maak ik er de lekkerste smootbiebowls of nicecreams van .

Als de zomer gepasseerd is, dan kunnen ze wel elders voor dienen. Een snelle coulis op een havermoutpapje , een jam voor bij de boterham met kaas , op een wafel of een kruidige chutney bij taco´s . Hartige of zoet ? We zorgen wel dat er fruit bij kan . 

Maar ook door het het beslag van gebak , taarten ,cakes en wafels vind ik vruchten een geweldige combinatie . 

De smaak van de bessen komen in baksels nog beter tot hun recht , door de warmte van de oven gaan ze ploffen en word je gebakje verrijkt met een nog zoeter smaak .

Om dus ook jullie te overtuigen om meer bessen te gebruiken verzon ik het recept van dit super gezonde boekweit bananenbroodje met blauwe bessen en pindafrosting. 

Oordeel zelf maar ! 😋

⋒  ⋒  ⋒

 

 

Wat heb je nodig :

  • 160 gram boekweitmeel
  • 60 gram havermeel 
  • 40 gram erythritol 
  • 2 rijpe bananen 
  • 2 lepels kokosmelk (alpro) 
  • 5 gram wijnsteenbakpoeder 
  • snuifje kaneel
  • 1 el vanille extract 
  • handje blauwe bessen diepvries 
  • 1 vegan egg (meng 60ml ijskoud water met 20 gram poeder) 

Werkwijze

  1. Meng alle droge ingrediënten onder elkaar . 

  2. Prak de bananen samen met de melk , het vegan egg en het vanille extract . 

  3. Mix het bananen mengsel door de droge ingrediënten met een handmixer . 

  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier. 

  5. Giet het beslag in de cakevorm en duw hier de blauwe besjes in . 

  6. Bak het broodje gedurende 35 minuten op 175 graden . 

  7. Laat het broodje afkoelen . 

  8. Meng drie eetlepels pindakaas met 2 eetlepels sojaroom en zet op een lage wattage (300w) gedurende 1 minuut in de microgolf oven . 

  9. Smeer de frosting op de cake en werk af met enkele havervlokken . 

Maak jouw eigen website met JouwWeb