Witte chocolade nicecream met pumpkinbuttercups en bramencrumble 

Ik heb het al eerder gezegd maar ik geraak die crumbles echt wel niet beu gegeten . Lekker in combinatie met yoghurt maar zeker ook met ijs .

Nicecream is ijs dat gemaakt word met bevrozen bananen , een stuk lager in suikers en vetten in tegenstelling tot een pot roomijs.
Een stuk gezonder maar daarom zeker niet minder lekker .
Voor mijn nicecreams gebruik ik steeds een basisrecept:
- 1 hele banaan uit de diepvriezer
- 150 gram plantaardige yoghurt
- 1 lepel amandelpasta
- Voor de smaak en extra eiwitten voeg ik er gewoonlijk nog 1 schep (vegan)eiwit aan toe .

Als je niet vegan bent , gebruik dan magere yoghurt en een schep gewone whey eiwit , dan lukt het ook. 
Blend alles in de keukenrobot. 

Sinds kort heb ik mijn favoriete vegan eiwit gevonden op de website van bulk powders , met de smaak van witte chocolade en kokos vind ik deze goed passen in combinatie met plantaardige melk producten. 

Het eiwit bevat 130 kcal per scoop waarvan 23gram uit eiwitten bestaat . Het is gemaakt van erwteneiwit , bruine rijst , pompoenpitten , lijnzaad en quinoameel .
Dankzij deze plantaardige bronnen bevat een hoog gehalte aan vezels en volledig glutenvrij.

Mijn zoveelste crumble recept stelde ik dit keer samen met het plantaardige pinda havermeel van prozis , vlokken van spelt en braambessen . Dankzij de siroop van sukrin is het ook volledig vrij van suikers .
- 50 gram prozis pinda havermeel
- 2 eetlepels sukrin maple siroop
- 50 gram speltvlokken
- 25 gram alpro bakken en braden
- 200 gram braambessen

Het meel van prozis kan je ook vervangen door gewoon havermeel , de sukrin siroop door gewone maple siroop of agave. 

- Voeg alle droge ingrediënten samen , meng met een lepel of vork daarbij de boter en de siroop
- Leg de braambessen op de bodem van een bakvorm .
- Strooi het crumble mengsel er boven op .
- Bak op 180 graden gedurende 20 minuten. 

En dan hier het recept van mijn pompoenboter .

Ik vond het jaren terug op een andere blogpagina en sinds toen gaat er geen herfst voorbij zonder het te maken. Zelfs als het ene potje bijna leeg is, begin ik aan het maken van een volgende portie.

Pompoen boter is iets wat elke foodie maar ook non foodie eens in zijn leven moet gegeten hebben .
Het is lekker als smeersel op brood , pancakes , havermoutpapjes of op cheesecake .
Mijn versie is super zoet maar bevat geen suiker , ook hier weer dankzij de producten van sukrin . 
- 1 kleine oranje pompoen
- 3 eetlepels maple siroop van sukrin
- 1 eetlepel sukrin gold (niet de siroop!)
- 1 koffielepel pumpkinspice
- 1 koffielepel vanille extract / flavor drops my proteïn

- Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes
- Zet op het vuur met 75 ml water
- Laat de blokjes pompoen op een laag vuur volledig stuk koken , en prak de grove stukken met een vork tot het een puree vormt .
- Voeg de maple siroop toe , de sukrin gold en pumpkinspice kruiden toe & laat 1 minuut inkoken .
- Zet de puree van het vuur en voeg het vanille extract toe .
- Laat volledig afkoelen en bewaar tot zeker 12 dagen in de koelkast. 

Geen sukrin ?
Vervang het met gewone maple siroop en licht bruine suiker .

Voor de pumpkin buttercups:
- 160 gram witte vegan chocolade
- verkruimelde hazelnoten
- 2 eetlepels homemade pumpkin boter

- Smelt de chocolade op een lage wattage in de microgolf. 
- Vul een cupcake blik met 2 of 4 (afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze wilt) cupcake papiertjes .
- Giet hierin als eerste de gesmolten chocolade , vervolgens een lepel pompoen boter en top met nog een laag gesmolten witte chocolade .
- Werk af met verkruimelde hazelnootjes
- Zet de vormpjes in de diepvriezer tot ze hard geworden zijn en haal ze er 3 minuten voor het serveren weer uit .
Later kunnen ze bewaard worden in de koelkast .