Crumble van teffmeel & peer

Crumbles eet ik het allerliefst tijdens het herfstseizoen .
Persoonlijk vind ik ze dan ook het beste samengaan met fruitsoorten die in de herfst volop te vinden zijn zoals appelen , peren of braambessen .
Uiteraard bak ik ze tijdens de zomermaanden ook wel is maar dan met aardbeien of frambozen .
Als basis voor de crumble gebruik ik havervlokken en vul aan met verschillende meelsoorten , ook daarbij probeer ik af te wisselen. Op die manier smaakt elke crumble weer net iets anders dan die van de vorige keer .
Om mijn crumble te zoeten en krokant te maken kies ik ook dit keer weer voor een suikervrij alternatief.
Zo maakte ik deze crumble met peer , havervlokken , teffmeel en de greensweet stevia met kaneel .
Teffmeel is een fijn soort meel om mee aan het bakken te gaan . Ik vind het uiterst geschikt om het in mijn taartbodems met granola te mengen , het mengt alles tot een mooi geheel en de fijne zanderige textuur geven het een heerlijk koekjes effect .
Ik maakte meerdere porties zodat ik hem kon meenemen als lunch naar het werk, heerlijk in combinatie met yoghurt , een lepel pindakaas, wat extra granola of zelfs speculaas.
Ook is crumble in combinatie met een bolletje roomijs een easy maar heerlijk dessert .
Mocht je toch liever wat minder willen maken? Dat kan ! Door de ingrediënten in het recept te halveren of door 3 te delen .
Voor 6 porties :
230 gram havermout
40 gram green sweet
40 gram teff meel
50 gram plantaardige boter
4 rijpe peren
1 el vanille extract
Was de peren . Verwijder het klokhuis en versnijd in kleine blokjes .
Ik laat de schil er altijd aan omdat deze extra vitaminen bevat. Liever zonder ? Schil dan de peren .
Leg de blokjes in een ovenschaal, taartvorm of bakblik .
Blend de havervlokken en het teffmeel heel kort in de keukenrobot.
Voeg het vanille extract green sweet stevia en boter toe en blend nog even krachtig .
Leg het mengsel op de peren .
Bak 25 minuten op 170 graden .
Maak jouw eigen website met JouwWeb