Herfstige pasta met spruiten en tempeh bacon

Omdat de zoektocht naar die lekkere (kant en klare) vegan spekreepjes maar bleef duren dacht ik : ik ga ze gewoon zelf maken .
En guess what? Met maar liefst 5 ingrediënten ben ik er in geslaagd om de heerlijkste versie van tempeh bacon te bereiden .

Verwerk ze in vegan ceasar salade of maak er een pasta van .
Zelf vond ik de spekreepjes heerlijk samengaan in dit herfstig pasta gerechtje met spruiten .

Trouwens is tempeh met de juiste marinade en kruiden niet enkel super lekker maar ook enorm voedzaam .
- het heeft een hoog eiwitgehalte
- is rijk aan vitamine B , ijzer , mineralen , vezels
- vrij van cholesterol
- en licht verteerbaar

Sinds ik veganistisch ben gaan leven verschijnt dit product gemaakt van gefermenteerde sojabonen dus zeker wat vaker op mijn bord .

Ingrediënten voor tempeh bacon : 

- 400 gram tempeh natuur
- 2 lepels maple siroop
- 2 lepels sojasaus
- gerookt paprikapoeder (hoe meer je toevoegd , zoveelste rokerig de smaak zal zijn)
- 2 el hickory barbequesaus

Werkwijze
- Snij de tempeh in zo´n klein mogelijke reepjes , meng met de bovenstaande ingrediënten en laat een dagje in de koelkast staan .
- je kan ze zo eten maar als je ze aanbakt in de pan zijn ze nog 100x lekkerder .

Voor de pasta : 
- kook 200 gram kikkererwten fusli
- stoom 300 gram spruitjes gaar in de stomer met zout en peper - Bak de spekreepjes samen met de gestoomde spruitjes in een pan .
- Meng alles door de pasta en werk af met verkruimelde vegan fetakaas (Violife)