RAW SNICKERS

R A W - bites ..
Begrijpelijk dat dit soort snacks bij mensen die er nog niet mee gekend zijn vragen op roept : want RAW wat is dat nu precies.
Ik moet bekennen dat ik er voor ik mijn eerste hap nam van een RAW snack ook anders tegenaan keek maar als je noten en gedroogd fruit lust- ga je hier zeker en vast ook helemaal gek op zijn .
Naast verschillende dieten zoals Keto , Veganisme , Vegetarisch en Paleo bestaat er dus ook een dieet of levenstijl waarin mensen enkel maar producten eten die rauw en plantaardig zijn , RAW (= hier de Engelse benaming voor) . Inhoudelijk wil dat zeggen dat men geen voedsel eet dat bewerkt is zoals pasta , brood , graan of voedsel dat verhit , gekookt, gestoomd of gebakken word .
Veel respect voor mensen die dat kunnen volhouden maar ik hou het toch liever bij gegrilde groentjes , ..
Maar zo nu en dan krijg ik dus wel eens zin in zo´n RAW dessertje en ze bieden mij ook de oplossing om op een gezonde en verantwoorde manier te kunnen genieten van een ´mars´ - ´snickers´ - ´cookieballs´
Ik moet toegeven dat ik in mijn receptje een beetje gefoeterd heb en mijn huisgemaakte pindagranola die nodig op moest (en dus niet RAW is) als bodem heb gebruikt .
De pindakaramelsaus vond ik zoooo lekker dat ik hem na dit dessertje nog is gemaakt heb , om op mijn pancakes te smeren .
Recent ben ik helemaal weg van de sukrin producten en zo gebruikte ik hun maple en karamelsiroop om deze raw bars in elkaar te flansen .Mocht je deze niet in huis hebben kies dan voor de klassieke maple siroop .
Ingrediënten
- BODEM :
• 4 geweekte dadels
• 200 gram granola of
75 gram volkoren havervlokken, 50 gram gepofte quinoa, 25 gram boekweitkorrels , 25 gram pindanoten
• 20 gram teffmeel
• 1 lepel sukrin maple siroop
- PINDA KARAMEL :
• 8 geweekte dadels
• 75 gram pindakaas
• 75 ml amandelmelk •1 lepel sukrin karamel siroop
- CHOCOLADE TOPPING
• 200 gram pure chocolade 70%
Keukentools :
Brownieblik
Keukenrobot
Werkwijze:
1. Stap één is het weken van de dadels in heet water , doe dit minstens 2 uur op voorhand . Week dus in totaal 12 dadels .
2. Leg een bakpapier in het brownieblik.
3. Blend als eerste alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine . Duw vervolgens aan op het bakpapier.
4. Maak de keukenmachine weer schoon .
5. Meng nu alle ingrediënten voor de pindakaramel en leg bij op de bodem .
6 . Smelt de chocolade in de magnetron en strijk op de pindakaramel .
7. Zet voor minstens 3uur in de koelkast en snijd in ongeveer 12 gelijke repen .
8. De repen blijven zeker 6 dagen houdbaar in de koelkast!
Maak jouw eigen website met JouwWeb