Praline perentaart (vegan)

Om het herfstseizoen in te luiden ging ik dit keer voor een fruitsoort die daar helemaal bij matcht.
Want in de herfst leven we volop in de tijd van appelen en peren , hun smaken zijn voornamelijk in de maanden augustus en september op hun best .
Peer is dan ook zeker in dit seizoen terug te vinden in mijn fruitschaal. Het liefst eet ik ze net gekocht uit de winkel en ze nog een stevige bite hebben .
De peer is zoals de meeste fruitsoorten een goede bron aan mineralen en vitamines , en zit boordevol vezels , daarnaast hebben ze ook nog een lage glycemie index .
Je zal ze net zoals appels in verscheidene soorten kunnen vinden : conference, doyenne, qtee, flipper , en toeval of niet bestaat er zelf 1 met mijn naam de Xenia peer .
Op dit taartje ging de flipper peer , een peersoort die ik zelden gebruik maar op dit taartje goed overeenstemde met de zoete smaak van chocola.
Als chocoladefan vind ik elke chocolade lekker of dat nu puur, melk of wit is .
Toch wou ik ook in deze taart voor volledig plantaardig gaan en al is pure chocolade in de meeste gevallen vegan , kon ik het toch niet laten om voor die andere smaken een plantaardig alternatief te zoeken .
Zo dus ben ik uitgekomen op het merk ´I choc´ die uitsluitend vegan chocolade verkoopt gemaakt met rijstmelk en in te verkrijgen in verscheidene smaken zoals cookies & cream , witte chocolade , hazelnoot en praline . Sinds kort kan je deze ook vinden bij Sostrene Genre , gemiddeld betaal je het iets van een 2 euro per pakje.
Vegan of niet vegan , deze hocolade is verukkelijk lekker en komt op dit taartje met peer volledig tot zijn recht.
⋒ ⋒ ⋒
Ingrediënten:
Voor de vulling :
- 160 gram kokosroom (vol)
- 230 gram vanille soja yoghurt
- 75 gram sukrin icing poeder
- 35 gram maiszena
- vanille extract
Voor de toppings :
- 2 kleine flipper peren
- 1 el plantaardige boter
- 1 el sukrin gold
- 1 lat (100 gram) praline chocolade
- 2 eetlepels soja room light
- handje hazelnoot kruimels
Voor de bodem :
- 50 gram teffmeel
- 200 gram granola
- 75 gram vegan boter
Hoe doe je het :
Meng de granola samen met het teffmeel en plantaardige boter in een keukenrobot.
Bekleed een springvorm met bakpapier .
Duw het granolamengsel aan in de bodem.
Maak de keukenrobot schoon .
Meng de kokosroom samen met de yoghurt, sukrin, maiszena en het vanille extract in de keukenrobot .
Giet het beslag op de koekjesbodem
Bak 45 minuten op 160 graden
Laat afkoelen
Snij twee flipper peren , verhit olie in de pan en bak aan met 1 lepel sukrin gold .
Doe de chocolade in een potje met 2 eetlepels sojaroom en zet op een lage wattage in de microgolf tot de chocolade gesmolten is .
Smeer het chocolade mengsel op de taart , top met de hazelnoot kruimels en de gebakken peer .
Laat nog minstens 3u stijven in de koelkast.
Niet vegan vervang de soja yoghurt in gewone yoghurt of kwark , de kokosroom in gewone room , de vegan boter in niet vegan boter , de plantaardige chocolade in jou favoriete chocolade .
Maak jouw eigen website met JouwWeb