BAKED PUMPKIN PRALINE BARS

Pompoen is al jaren één van mijn lievelingsgroente en kent vele voordelen op het gebied van gezondheid .
Ik eet het niet alleen graag in hartige gerechten maar ook bij in desserten weet ik deze smaak bijzonder goed te appreciëren .
Pompoenpuree is dan ook iets wat ik tijdens het herfstseizoen standaard en huisgemaakt in mijn ijskast heb staan . Of het nu om cake , koekjes, mousse of taart gaat dit pureetje is een must als het aankomt op desserts waar pompoen in verwerkt zit .
In Amerika zijn ze al langer dol op de smaken van pompoen in desserten en verkoopt men pompoen puree (pumpkinpuree) al jarenlang kant en kan klaar in blik . Als je het internet afzoekt zul je deze op foodshops die online producten aanbieden zeker en vast terugvinden .
Hoewel ik eerst ook deze puree gebruikte , vind ik het nu eens zo lekker om hem zelf te maken.
POMPOENPUREE
- 1 kleine oranje pompoen
- 3 eetlepels maple siroop van sukrin
- 1 eetlepel sukrin gold (niet de siroop!)
- 1 koffielepel pumpkinspice
- 1 koffielepel vanille extract / flavor drops my proteïn
- Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes
- Zet op het vuur met 75 ml water
- Laat de blokjes pompoen op een laag vuur volledig stuk koken , en prak de grove stukken met een vork tot het een puree vormt - Voeg de maple siroop toe , de sukrin gold en pumpkinspice kruiden toe & laat 1 minuut inkoken .
- Zet de puree van het vuur en voeg het vanille extract toe .
- Laat volledig afkoelen en bewaar tot zeker 12 dagen in de koelkast.
Geen sukrin ?
Vervang het met gewone maple siroop en licht bruine suiker .
Voor mensen die eerder nooit een dessert met pompoen geproefd hebben , kan het in het begin even wennen zijn.
Daarom is het een slim idee niet alles meteen met pompoen te doen en voeg andere ingrediënten toe om de smaak te maskeren : witte of melk chocolade , speculaas of peperkoek zijn hier perfect voor.
In andere gerechten met pompoen ging ik voor de witte chocolade combinatie maar in deze gebakken cheesecake voegde ik er praline chocolade aan toe . De bodem maakte ik op basis van gezonde granen en als kers op de taart topte ik hem met de cacao amandel granola van eat naturals .
Ingrediënten:
Voor de bodem :
- 9 geweekte dadels (in warm water)
- 125 gram speltvlokken +125 gram gepofte quinoa
- 20 gram alpro bakken en braden (knijpfles)
Voor de vulling :
- 1 blik kokosmelk
- 100 gram alpro vanille yoghurt
- 200 gram pompoenpuree
- 40 gram maïszetmeel
- 30 gram green sweet stevia vanille
- 10 gram pumpkinspice kruiden
- 1 koffielepel vanille extract
Voor de topping :
- 50 gram vegan praline chocolade
- 20 gram eat natural cacao granola of granola naar keuze
Keukentools:
- keukenrobot - bakpapier
- brownieblik - oven - microgolf
Werkwijze :
Voor de bodem:
Neem het brownieblik en bekleed met bakpapier.
Blend alle ingrediënten in de keukenmachine , duw het mengsel in de bakvorm(!bakpapier)
Voor de vulling :
Klop alle ingrediënten of mix in een keukenmachine , voeg als laatste het maïszetmeel toe .
Bak de kaastaart gedurende 35 minuten op 160 graden .
Laat de taart minstens 2uur afkoelen in de koelkast .
Voor de topping :
Smelt de chocolade op een lage wattage in de microgolf en gooi met een koffielepel slordig op de taart .
Werk af met de granola .
Laat nog zeker 2uur afkoelen .
Maak jouw eigen website met JouwWeb