Witte chocolade kaastaart met framboosjes

Het weer buiten nodigt zo niet direct uit om deze zomerse taart met framboosjes en witte chocolade op tafel te zetten .
Maar omdat deze taart zo geslaagd was kon ik niet nog tien maanden wachten om hem te delen .

Deze taart is trouwens met diepgevroren frambozen bereid , je kan ze dus ook gewoon NU meteen maken. 

Mijn inspiratie heb ik gehaald bij een door mij eerder gemaakte kaastaart , die van toen af de basis vormt voor bijna elk vegan cheesecake recept met ingrediënten die in elke reguliere supermarkt te vinden zijn .

  1. De vegan chocolade is van Ichoc (te koop bij biowinkels of Sostrene Gene) en als je niet vegan wil gaan , gebruik dan de standaard witte chocolade .
    Dus waar wachten jullie nog op ?
  2. ⋒  ⋒  ⋒


    Voor de vulling : 
     320 gram kokosroom (vol)
    460 gram vanille soja yoghurt
    75 gram sweet stevia vanille
    40 gram maiszena
    Vanille extract
    2 handjes - 180 gram frambozen (diepvriezer)

    Toppings
    1 reep (vegan) witte chocolade vanille Ichoc
    2 lepels sojaroom light

    Bodem
    250 gram volkoren digestive koekjes
    50 gram plantaardige boter (kamertemperatuur)
    40 gram teff meel

    Blend in een keukenrobot de koekjes samen met de boter en het teffmeel
    Druk het mengsel aan in een springvorm bekleed met bakpapier
    Mix in een andere kom de kokosroom samen met de vanille yoghurt en de suiker , ,het maïszetmeel en het extract.
    Giet het mengsel bovenop de koekjesbodem. 
    Duw de frambozen in het beslag .
    Bak gedurende 40 minuten op 170 graden .
    Laat de taart afkoelen in de koelkast. 
    Smelt de chocolade op een lage wattage in de microgolf oven. 
    Voeg de lepels sojaroom samen bij de chocolade .
    Overgiet de taart met mengsel van chocola.
    Laat voor minstens 4u de taart afkoelen in de koelkast. 

TIP : cheesecake is de volgende dag 10 keer zo lekker  , dus een nachtje langer is nog beter !

Maak jouw eigen website met JouwWeb