Power pinda noedels met vegakip

Het is eindelijk herfst , wat betekend dat de sla nu stillaan plaats maakt de stevigere koolsoorten.
Een gerechtje maken met één van de lekkerste koolsoorten die er is leek mij bij voor dit seizoen dan ook zeer toepasselijk .
Namelijk , BOERENKOOL .
Naast het feit dat elke bladgroente gezond is, staat dit kooltje bovenaan de ladder .
Boerenkool bevat uitzonderlijk veel vitamines en voedingstoffen , waarom mengen we het anders door smoothies ?
Boerenkool kan dan ook zeker in de herfst niet ontbreken op tafel . Variëren met deze kool is verre van een moeilijke klus .
Hartige combinaties met kaas , pompoen of zoete aardappel het past allemaal .
Mijn favoriete combinatie , dat is kool en pindakaas .
Na mijn power pinda noedels ga je mij vast wel beter begrijpen .
⋒ ⋒ ⋒
INGREDIENTEN
- 200 gram spelt noedels
- peper en zout
- 200 ml kokosmelk
- grote zak voorverpakte boerenkool
- 4 lepels pindakaas
- 2 teentjes knoflook
- vegan ´kip´ stukjes
- 2 lepels sesamolie
- gedroogde uitjes
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de noedels gaar volgens verpakking .
- Verhit een wokpan met olie .
- Fruit hierin de knoflook , zet dan het vuur wat lager en voeg de boerenkool toe .
- Plaats het deksel op de wok en geef de kool de tijd om te slinken .
- Voeg daarna de ´kip´ toe en bak deze kort even mee .
- Voeg 4 lepels pindakaas toe , daarna de kokosmelk en 2 lepels sesamolie .
- Laat nog 5 minuten pruttelen .
- Schep de noedels bij in de wokpan .
- Serveer met gedroogde uitjes
Maak jouw eigen website met JouwWeb