Mexicaanse bloemkoolrijst

Ik ben zo het type persoon die wanneer ze iets nieuws gevonden heeft en dat ontzettend lekker vind , ik er een hele voorraad van in huis haal om het vervolgens zo vaak te eten tot ik weer op de volgende lekkernij stoot .
In 2020 begon ik aan een nieuw soort van eten . En geloof me als ik zeg dat ik best veel gewisseld heb als het aankomt op eetgewoontes. Zo ging ik van een alleseter naar vanaf nu eet ik enkel nog maar vis en kip eter .
Sedert dit jaar heb ik het voedingspatroon gevonden waar ik me echt in thuis voel .
Het was een leuk experiment om zo vaak als het kon op zoek te gaan naar de lekkerste plantaardige vervangers voor vlees , yoghurt en zelfs eiwitten.
Tijdens die zoektochten botste ik op wat ik dacht ´de beste vervanging voor chorizo worst ´ te zijn maar even later kwam het plantaardige merk Garden Gourmet met nog een veel betere variant : ´ de incredible chorizo ´
Na mijn eerste gerecht met die worst zijn we de dag erop meteen richting supermarkt moeten rijden omdat ik er zo nodig nog veel meer van moest hebben..
Haha , told ya , zo ben ik gewoon .
Dit zal dus zeker niet het laatste gerechtje zijn waar deze worst in verwerkt zit .
In deze gezonde Mexicaanse bloemkoolrijst laat ik jullie alvast kennis maken met nummero uno uit de verzameling.
Met het nieuwejaar in zicht kijk ik er alvast naar uit om nog meer van die lekkere vegan food te ontdekken en hoop ik om snel nog is uit eten te kunnen gaan naar een nieuwe vegan hotspot of rond te struinen op de vegan beurs . Maar het allerbelangrijkste ? Om in 2020 nog een jaar gezond en coronavrij te mogen zijn (en stiekem ook heel snel weer te mogen sporten)
Wish you all the best !
Ingrediënten:
- olijfolie of ghee
- 200 gram bloemkoolrijst
- 3 steeltjes lente ui
- 1 geroosterde kambocha pompoen × komijn
- klein blikje kidneybonen
- 1 blik limabonen
- 1 blik hele babymais
- 1 pakje incredible Chorizo worst (van Garden Gourmet )
Keukentools :
- grote pan
- bakplaat , oven
- bakpapier
Bereidingsswijze:
- Snij de kambocha pompoen in stukken , verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat , grill gedurende 15minuten op 220 graden met een lepel olie en komijnzaad.
- Verhit een lepel olie in de pan .
- Wanneer de olie heet is voeg de lente ui toe , vervolgens de babymais .
- Snij de chorizo worsten in schijfjes en gooi bij in de pan .
- Wanneer alles in de pan gaar is , voeg de bonen toe en bak kort nog mee.
-Voeg de bloemkoolrijst toe en meng alles door elkaar in de pan. Laat de pan nu nog 2 minuten op een laag vuur staan .
- Serveer in een mooie schaal samen met de gegrilde pompoen en laat het smaken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb