BANAAN BLONDIES

In dit baksel verwende ik mezelf en nu dus ook jullie met een heerlijke portie Blondies gemaakt met bananen .
En laat ik jullie ook kennismaken met een nieuw zoetmiddel.

Echte suiker is voor mij al jaren uit den boze , te verslavend en alles behalve goed voor je gezondheid of de lijn .

Omdat ik een  gigantisch grote zoetekauw ben en altijd wel te vinden ben voor een toetje ben ik jaren geleden al begonnen met deze te vervangen door natuurlijke suikers zoals honing , maple of agave siroop . 

En ook rijst , kokosbloesem en dadelsuiker draai ik met veel plezier door mijn baksels. 
Die natuurlijke suikers mogen dan wel beter zijn voor onze gezondheid en ons lichaam voorzien van de juiste energie , net daarom blijven ze hoog in calorieën . 

Dat de voedingsindustrie er dus de laatste jaren steeds meer op vooruit is gegaan en er nu ook zoetstoffen bestaan die weinig tot geen calorieën bevatten vind ik echt geweldig .

Allereerst waren er canderel en tagatesse , beiden zijn chemisch verwerkt en bevatten aspartaam . 
Later werd dan de natuurlijke zoetstof stevia ontdekt , gewonnen uit de blaadjes van een stevia plant

Het enige nadeel aan dit plantje vind ik de nasmaak , logisch want het is net zoals basilicum of munt afkomstig van een kruidenplant .  De juiste verhoudingen vinden wanneer ik stevia gebruik in baksels is voor mij dan ook vaak een hele klus

Maar toen leerde ik later (dankzij mijn zus) sukrin kennen , die ook volledig plantaardig is maar gewonnen word uit de suikers van fruit .

 

Toen ik dacht dat het niet beter zou kunnen worden , vond ik Green sweet Stevia .
Green sweet stevia is samengesteld uit zowel stevia als eritrythol (fruitsuiker) en verdoezelt hierdoor dus de stevia smaak.
Wat deze zoetstof voor mij zo uniek maakt is hun uitgebreid gamma aan smaken , je doet de verpakking nog maar open ruikt het al .
Met hun diversiteit aan smaken zoals chocolade , vanille , karamel, kaneel en bruine ´suiker´ zullen ze in om het even welk gebak thuishoren. 

Ik maakte al een crumble met de kaneelsmaak en donuts met de smaak van caramel .
Op de chocolade na heb ik ze ALLEMAAL UITGETEST en ze zijn ongetwijfeld  GOEDGEKEURD .

Deze producten zijn te koop op hun website , als ook bij Holland & Barret of op de notenshop .

De kostprijs is gemiddeld 12 euro per zakje van 400 gram.

Omdat ik zo enthousiast ben over dit product kan ik jullie alleen maar aanraden het ook te gebruiken en aan te schaffen , echter is er ook de mogelijkheid om deze te bakken met de hierboven eerder vermelde natuurlijke suikers zoals kokossuiker of rijstsuiker. 

⋒  ⋒  ⋒

INGREDIENTEN 

3 bananen
75 ml plantaardige melk
100 gram volkoren meel
50 gram sojameel
50 gram green sweet stevia brown
10 gram soja olie
5 gram baking soda
5 gram wijnsteenbakpoeder
2 eetlepels pindachips van het merk reeses of noten en andere hocolade chips 
30 gram granola naar keuze
1 eetlepel vanille extract
10 gram tapiocameel 

30 gram granola naar keuze 

 

BEREIDING 

  1. Prak de bananen en meng met de overige natte ingrediënten. Blend alle natte ingrediënten onder de droge ingrediënten.  
  2. Voeg als laatste de pindachips toe . 
  3. Giet het beslag in een donut bakblik 
  4. Bak gedurende 40 minuten op 160 graden . 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb