Bounty proteïne pudding

Ik doe nu al een tijdje aan krachttraining en nog voor ik veganist werd probeerde ik zoals de meeste mensen die aan kracht doen mijn eiwitinname aan te vullen met eiwitshakes.
Dat het nemen van voldoende eiwitten essentieel is bij het trainen van de spieren is ondertussen wel gekend, z<span;>e zorgen voor een optimaal herstel van de spieren en bevorderen de spiergroei .
Het enige verschil dat ik ervaren heb als veganist is dat ik in tegenstelling tot wanneer ik nog alles at wel nu wel meer voeding moet eten , omdat dierlijke voeding vaak meer eiwitten bevat.
Bijvoorbeeld bevat 100 gram magere yoghurt 6,2 gram eiwitten en heeft 100 gram soja yoghurt er maar 3,5 .
Om hetzelfde aantal eiwitten te bekomen zou je eigenlijk al bijna 200 gram soja yoghurt moeten eten .
Ondertussen leven we gelukkig wel in een wereld waar alles er op vooruit gaat en zijn er nu ook plantaardige eiwitshakes op de markt .
Echter is niet elke shake even lekker , maar die van bulkpowders is echt mijn favoriet .
En liet jullie in mijn eerdere blogberichten al weten waarom ik nu juist deze verkies .
Toen ik aan het scrollen was door eerdere instagram post vond ik een recept terug van een proteïne pudding die ik gemaakt had met kokosmelk en een dierlijk eiwitpoeder en zo dacht ik , die moet ik is proberen met dat van bulkpowders .
Het resultaat was gewoonweg heeeemels , en ik ben dan ook blij dat ik het nu met jullie kan delen .
En dus kunnen ook de niet vegans deze pudding maken met om het even welk eiwitpoeder je in huis hebt .
Om de romige textuur van pudding te behouden heb ik voor kokosmelk gekozen .
Met amandel , rijst of andere plantaardige melksoorten heb ik het nog niet uitgetest .
Ik vermoed dat het resultaat van smaak even goed gaat zijn maar de pudding wel lopender .
Ingrediënten:
- 1 blik kokos melk light
- 35 gram tapioca zetmeel
- 1 schepje / 35 gram vegan eiwitpoeder
- 20 gram erithrytol
- 20 gram vanille yoghurt alpro
- 50 gram nougat chocolade (vegan)
Werkwijze :
- Zet de kokosmelk op het vuur maar hou 50 ml kokosmelk apart .
- Voeg bij de 50 ml het tapiocazetmeel .
- Wanneer de kokosmelk kookt voeg de overige 50 ml met het tapioca zetmeel toe en klop goed door met een klopper , wacht tot de textuur een beetje indikt.
- Voeg als laatste de erithrytol en het proteïne poeder toe en klop nog goed door .
- Laat de pudding afkoelen en zet weg in de koelkast.
- Smelt de chocolade in de microgolf oven op een lage wattage (350watt gedurende 4 minuten)
- Meng met 20 gram soja vanille yoghurt .
- Breng samen in een potje met verschillende lagen : als eerste de pudding , vervolgens het chocolade mengsel. Werk af met nog enkele koekjes of granola.
Maak jouw eigen website met JouwWeb