Mexicaanse maissalade

Als ik denk aan Mexicaans staat het water mij al in de mond . Ik weet deze keuken enorm te appreciëren , in de zomermaanden maken de taco´s en stoofpotjes plaats voor verfrissende salades en taco´s gevuld met sla .
Deze maissalade is gemaakt met de meest voor de hand liggende ingrediënten , ingrediënten die iedereen van ons wel in huis heeft . Simpel , eenvoudig en een beetje wat jullie van mijn recepten gewend zijn . Ik raad je aan deze klaar te maken op een warme zomerdag , mee naar het werk of als side dish bij een barbecue . Ik ga hem zeker nog is maken !
⋒ ⋒ ⋒
Wat heb je nodig
- 2 grote blikken maïs
- 1 blik zwarte bonen
- 1 grote avocado
- 2 pakjes kalkoen bacon
- 3 takjes lente ui
- Restjes fetakaas (of cheddar kan ook)
- 1 handje van je favoriete nacho chips (de mijne is de blauwe nachochips van Holland & Barret of die van corners)
- 2 lepels light mayo / zero mayo
Hoe doe je het
- Verhit een pan met olie op het vuur en bak hierin de spekreepjes tot ze krokant zijn .
- Voeg de lente ui toe , vervolgens de twee blikken maïs (wel eerst afgieten).
- Bak de maïs goudbruin tot hij heerlijk zoet is .
- Doe deze mix in een grote kom , meng met de avocado , bonen en light mayonaise.
- Meng alles nog eens goed door , voeg dan de fetakaas (of andere kaas) toe .
- Pas voor het serveren meng je er het handje nacho chips door , zodat deze niet te wak word .
Maak jouw eigen website met JouwWeb