Mexicaanse maissalade

Als ik denk aan Mexicaans staat het water mij al in de mond . Ik weet deze keuken enorm te appreciëren , in de zomermaanden maken de taco´s en stoofpotjes plaats voor verfrissende salades en taco´s gevuld met sla .

Deze maissalade is gemaakt met de meest voor de hand liggende ingrediënten , ingrediënten die iedereen van ons wel in huis heeft . Simpel , eenvoudig en een beetje wat jullie van mijn recepten gewend zijn . Ik raad je aan deze klaar te maken op een warme zomerdag , mee naar het werk of als side dish bij een barbecue . Ik ga hem zeker nog is maken !

⋒  ⋒  ⋒

Wat heb je nodig 

  • 2 grote blikken maïs 
  • 1 blik zwarte bonen 
  • 1 grote avocado 
  • 2 pakjes kalkoen bacon 
  • 3 takjes lente ui 
  • Restjes fetakaas (of cheddar kan ook)
  • 1 handje van je favoriete nacho chips (de mijne is de blauwe nachochips van Holland & Barret of die van corners)
  • 2 lepels light mayo / zero mayo 

Hoe doe je het 

  1. Verhit een pan met olie op het vuur en bak hierin de spekreepjes tot ze krokant zijn . 
  2. Voeg de lente ui toe , vervolgens de twee blikken maïs (wel eerst afgieten). 
  3. Bak de maïs goudbruin tot hij heerlijk zoet is . 
  4. Doe deze mix in een grote kom , meng met de avocado , bonen en light mayonaise.  
  5. Meng alles nog eens goed door , voeg dan de fetakaas (of andere kaas) toe . 
  6. Pas voor het serveren meng je er het handje nacho chips door , zodat deze niet te wak word .

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb