Vegan ´meatball´ pasta

 

Waar andere mensen een stuk vlees of vis uitkiezen tijdens het doen van hun boodschappen , sta ik te kijken tussen de vleesvervangers.
Om het even bij welke supermarkt, deze rejon loop ik nooit voorbij .
Zo ben ik telkens weer nieuwsgierig op wat voor nieuws ik weer zal uitkomen .

Omdat gelukkig elke supermarkt regelmatig hun assortiment uitbreid ,

zullen vleesvervangers niet snel gaan vervelen of saai zijn .

Zo kwam ik bij 1 van mijn zoektochten uit bij de veggie balletjes van het huismerk ´Jumbo ´ .
De balletjes zijn gemaakt van sojabonen en tarwe eiwit , ze bevatten 11,6 gram eiwit per 100 gram .
Deze week staan ze zelfs in de aanbieding .
Wat misschien wel de juiste gelegenheid maakt om een keertje voor vegan te kiezen ,

met mijn pasta gerecht als avond eten ?

En als ik denk aan balletjes komt er standaard tomatensaus en pasta in mij op ,

geen combinatie past er beter dan deze drie in één gerecht te verwerken.

Eet smakelijk . 


Ingrediënten 

1 pak veggie balletjes (huismerk jumbo)
12 kerstomaatjes 
1 pot ´la place´ Napoletana saus (350 gram)
100 ml amandelroom
100 gram babyspinazie
300 gram pasta naar keuze 

Werkwijze 

1. Kook de pasta volgens aanwijzing op verpakking .
2. Verhit een pan met olie .
3. Bak hierin de veggie balletjes,  voeg er vervolgens de babyspinazie aan toe en laat deze slinken .
4. Overgiet de balletjes met de pastasaus en een scheutje amandelroom. 
5. Serveer met vegan of niet vegan parmezaanse kaas.